donderdag 30 september 2010

28-30 september

San Francisco, plaatselijke tijd 6.10pm
Rechts naast mij is Marina met haar tas bezig. Ook op de andere kamer hiernaast bestaan de activiteiten uit het verzendklaar maken van de bagage. Met andere woorden; Het zit er bijna op!
Waar maandenlang naar uitgekeken is, is in een poep en een zucht voorbij.
Maar...... het waren 3 FANTASTISCHE weken.
Ik kijk voor het laatst nog even terug op de laatste dagen.




We vertrokken vanuit Monterey naar onze 'finishplaats' San Francisco. We hebben geen walvissen gespot, zoals ik jullie al vertelde vanwege tijdgebrek. Ook hebben we niet Monterey Bay Aquarium bezocht. Ons werd verteld dat het toch meer op kinderen afgestemd was dus nadat we even met de auto door Monterey waren gereden zijn we de kustweg richting het noorden weer gaan vervolgen met hier en daar een stop voor foto- en filmshot alsmede om de inwendige mens te versterken.
Rond 2 uur reden we SF binnen.
We zijn dwars door de stad richting de wereldberoemde Golden Gate Bridge (niks geen Golden maar rood) gereden en hebben daar de auto neergezet om de brug op foto en film vast te leggen.
Daarna hebben we het kortste steilste meest bochtige straatje ter wereld gereden, (een gedeelte van) Lombard Street. Toen werd het tijd om naar het hotel te gaan want onze trouwe Tahoe, die ons 4000km trouw van dienst is geweest (het enigste wat ie vroeg was af en toe een tankbeurt) moest rond vijven ingeleverd worden. Dat was (komt ie weer) in een poep en een zucht gebeurd.

De eerste (een prachtige 'Indian Summerdag') van de 2 dagen die we hier verbleven hebben we de hop on hop off bus gepakt. Het is de beste manier om in korte tijd zoveel mogelijk van SF te zien. We zijn op diverse plaatsen uitgestapt, onder andere bij Pier 39 waar zich altijd een behoorlijk aantal zeeleeuwen op diverse pontons bevinden. Gretha's fototoestel zou oververhit raken door alle gemaakte foto's. We hebben zo een mooie indruk van deze stad gekregen. Ik vind het persoonlijk een geweldige stad en zou er geen moeite mee hebben hier wat langer te blijven. Maar, das alles persoonlijk.

Vanmorgen stond Alcatraz op het programma. Het weer was het minst van wat we deze 3 weken hebben gehad maar prima te doen en droog. We hebben trouwens gedurende deze 3 weken maar 3 spatjes regen op Tahoetjes' voorruit gezien. Alcatraz was echt een zeer interressante excursie. Met koptelefoon op (gelukkig voor Gretha in het Nederland s) hebben we de route door het voormalige gevangeniseiland gelopen. Meest bekende (beruchtste) gevangene hier was Al Capone. Indrukwekkend mag ik wel zeggen (is dit woord al niet eerder in mijn blog voorgekomen?).
's Middags zijn we op verzoek van de dames gaan winkelen. Maar wat winkels betreft vonden ze het toch net niet 'je van het'.

En nu zijn de 3 weken voorbij. Vrijdagochtend om 6.00 uur worden we naar de luchthaven gebracht en we hopen zaterdagochtend rond 8 uur in Brussel aan te komen.
Mijn reisgenoten stonden voor ons vertrek nog redelijk sceptisch tegenover dit land. Maar daar kwam heel snel verandering in en ze zijn nu net zo enthousiast als ik voor die tijd al was.

Beste lezer, ik vond het hardstikke leuk dat jullie dit blog wilden volgen. Bedankt allemaal voor de leuke reacties en wie weet komt er een volgende vakantie waarbij jullie ons weer kunnen volgen. 
Maar aangezien ik net nog even de berichten over ons nieuwe kabinet heb gelezen zal er misschien wel wat langer gespaard moeten worden alvorens die reis weer plaats vindt.

Kids, we kijken naar jullie uit want op vakantie gaan is heerlijk maar naar huis gaan is toch ook weer een feest vooral als je weet wie er thuis op je wachten.

Het ga jullie allemaal goed!

Groeten van de Amerikagangers, Frans, Gretha, Marina en Wim