zondag 15 augustus 2010

Nog 4 weken

Jazeker mensen, nog 4 weken voor we de grote plas oversteken. Het routeboek is zo goed als klaar. Eigenlijk is het nu wachten tot het zover is. Heb gisteren aan Frans het routeboek gegeven zodat hij samen met Gretha dat eens na kan lezen.
Afgelopen week toch maar lid geworden van de ANWB. Tegelijkertijd de reisgids van zuidwest Amerika, 4 tsa-sloten en stevige rubberen kofferlabels besteld. Heb dat inmiddels allemaal binnen. Reisgids even snel doorgekeken maar ziet er goed uit. Alle parken en de meeste bezienswaardigheden staan erin beschreven. Kunnen de anderen als we daar zijn in de auto vast lezen waar we naar toe gaan zodat ik geen droge strot krijg van het vertellen.

Net nog even de P3 parkeerplaats op vliegveld Zaventem besproken. Zijn voor 3 weken € 134,- kwijt. Even met Schiphol vergeleken en daar zouden we voor dezelfde periode € 131,- kwijt zijn.

Deze week gelezen in de krant; Vanaf 6 september ongeveer € 10,- extra betalen op vluchten naar Amerika. Soortement van tax om Amerika in te komen. Jaja, zeker van de Turken afgekeken. Ben er nog niet uit hoe dat betaald moet worden maar dat zien we allemaal wel.

Heb inmiddels begrepen dat wij buiten deze toeslag vallen. Mensen die vanaf 6 september een ESTA aanvraag doen gaan deze toeslag betalen. Onze ESTA aanvraag is reeds geruime tijd aangevraagd en goedgekeurd.

Tot zover deze update. Tot de volgende keer.