zondag 12 september 2010

12 september

Gooooooooooooooooooood Morning Vietn........ eehhh....  Nederland. Was even in de war met een bekende oorlogsfilm.
Half 7 's morgens hier. Half 4 's middags bij jullie. Half 7 hoor ik jullie denken? Wat doe je dan al op? Tja, dat noemen ze nou een jetlag. Alhoewel, ik heb heerlijk geslapen maar Marina heeft een behoorlijke tijd liggen hanewaken. Hoe Gretha en Frans de nacht zijn doorgekomen weet ik nog niet.

Maar, we zijn in Amerika !!
De reis is voorspoedig verlopen. Niks te klagen over US Airways. Zelfs mijn eega met haar toch wel lange benen klaagde niet over de ruimte. Maar ja, die had geen tijd om te klagen want die heeft meer als 3/4 van de reis geslapen.
Verzorging was zoals je in een vliegtuig kunt verwachten. Alleen de gemiddelde leeftijd van de steward(essen) lag volgens mij rond de leeftijd waarop wij over enkele jaren worden geacht met pensioen te gaan. En dat deze mensen nou doorwerkten omdat ze zoveel plezier in hun werk hadden kon je nou ook weer niet zeggen.
eeh... nee, zo zagen ze er helaas niet uit
Afijn, plaatselijke tijd 6.15pm landden we op de luchthaven van Phoenix en toen we uit de terminal stapten was het een muur van warmte waar we tegenaan liepen. Graad of 37. Lekker toch?
De autohuur liep ook voorspoedig. Geen enkel aandringen tot een upgrade o.i.d. We rijden nu rond in een Chevrolet Tahoe. Één van de volgende dagen plaats ik wel een foto van die bak.

Vertrek uit parkeergarage; Tomtom aan om naar ons motel te rijden. Wat denkt Tom Tom? 'Doe het zelf maar'. Nou, dat deed van Wijk dan ook. Met behulp van 'navigator' Frans zijn we (int donker) op pad gegaan. We hadden in ieder geval de juiste richting te pakken maar op een gegeven moment toch maar gestopt want de twijfels begonnen toe te slaan. Maar..........uiteindelijk vond Tommetje zijn satelietjes en toen waren we ook in no time bij de Sleep Inn.
Prima slaapplek. Alles voorhanden tot magnetron toe. En zoals jullie zien, internetaansluiting.

Helaas in dit verslag nog geen eigen fotoos maar dat komt nog.

Vandaag gaan we richting Grand Canyon. Onderweg wordt o.a. Sedona aangedaan. Ik klim vandaag zelf nog achter het stuur maar binnenkort krijgt Frans de vuurdoop om in een wat 'grotere' auto dan de Yaris te rijden. Gelukkig heb je voor deze Tahoe nog net geen vrachtwagenrijbewijs nodig.

Ok, tijd voor een douche en een stevig ontbijt en dan begint onze reis ECHT!!

Jullie horen ons weer op een volgende locatie.

     
                      Groeten van ons en ...... werkze daar