maandag 27 september 2010

26 en 27 september





hik..............
  Hallo lezer,

Vanuit Monterey, onze voorlaatste etappeplaats, van harte welkom op dit blog. Mohcten jullie soms wat tiepfouten ontdeken dan is daar een gegrondde reden voor want ik heb voor het eten een paar cola/rum op, bij de chinees net een Heineken en na terugkomst nog een paar cola/rummetjes. Hoppenlijk vergeven jullie me.

We hebben jullie verlaten toen we ons de koning te rijk voelden in ons presidentiele buitenverblijf.
Plan waas toen om Yosimite Park weer te bezoeken maar jullie zullen niet verbaasd opkijken dat we gewoon in ons 'paleis' zijn gebleven die dag.
's Avonds hebben we zelf gekookt. In mijn PS onder het vorige verslag konden jullie lezen dat er kruipers (spercieboonen), dopaarten (erwerten) en érepuls (aardapels) werden gegeten. Oja, als vlees was er een filetlapje van 5 inch (inch is 2,54cm) dik.

De volgende dag stond als rijsdag gepland. We moesten bijna 400km overbruggen tussen de Dooie Vallei en de boorden van de Pacific (Stille Oceaan). Het was Frans' laatste rit hier en hij heeft ons bekwaam aan de westkust gebracht. Veel valt er niet over te vertellen alhoewel het hardstikke leuk is om 'gewoon' door Amerika te rijden. Vreemdste gewaarwording die dag was het in de rij staan van minimaal 500 schapen die net standbeelden waren en waarvan wij het idee hadden dat ze op de bus stonden te wachten.


Overnachting was in San Simeon halverwege Los Angeles en San Francisco. We konden de oceaan ruiken en bijna aanraken. Het was de laatse keer dat we met zn vieren op één kamer sliepen. Was toch altijd wel gezellig.



Vanochtend (maandagavond voor jullie) zijn we als eerste die dag Hearst Castle gaan bezoeken, genoemd naar William Randolf Hearst, een krantenmagnaat uit de 20er jaren die zwom in het geld (kids, waarom is geen van jullie miljonair, jullie hebben toch ook folders en kranten rondgebract?). Voor meer info over Hearst Castle zoeke men op Google.
Innterressant als je er van houd. Dat deed Gretha dus niet maar dat is een natuurmens en die intrerresseert het dus niet hoe de tegeltjes van het Romeinse zwembad van Hearst eruit zien.





Niet geteurt, het vervolg vasn de dag heeft voor haar alles weer goedgemaakt. We hebben Highway 1 in noordelijke richting gevolgd en deze satat bekend als één van de mooiste plekken waar water en land elkaar tegenkomen. De weg slingert zich langs de oceaan met een geweldig mooie blik op de rotskust. We hebben dan ook diverse foto- en filmstops gemaakt.
Uiteindelijk belandden we op de 17-miles drive, een (niet gratis) prachtige route langs 'leuke' optrekjes, golfbanen en een fantastische kustlijn waar de golven behoorlijk woest waren. We hebben daar bij een golfclub even een 'bakkie' gedaan op verzoek van de dames maar kwamen er achter dat we ons hier niet echt op ons plaats voelden. Blijkbaar duurdde voor Frans de koffiestop net iets te lang want toen we onze weg vervolgden begon meneer als een 'kakker' te praten, dat wil je echt niet weten.
Al met al hebben we vandaag een prachtige rit gemaakt.

Uiteindelijk gearriveerd bij ons verblijf in Monterey. Wenkbrauwen werden opgetrokken bij het zien van de buitenkant maar de kamers hebben wat we nodig hebben, een bed en een douche en morgenochtend zelfs een ontbijt.

Morgenochtend start de laatste rit naar San Francisco, ons eindpunt van deze nu al onvergetelijke reis. We hebben gedacht om morgenochtend de zee op te gaan om walvissen/dolfijnen te spotten maar dan komen we krap in de tijd te zitten. Misschien dat we Monterey Bay Aquarium gaan bezoeken. Dat wordt morgenochtend aan het ontbijt beslist, Misscien gaan we wel direct naar SF zodat we morgen eventueel met de auto nog over de Golden Gatebrug of door Lombard Street  kunnen rijden want aan het eind van de dag moet onzed Tahoe ingeleverd worden en zijn we aangewezen op de benenwagen of het openbaar vervoer.





Ok mensen, neem net mn laatste slok cola/rum want ik hoef jullie niet te vertellen dat je behoorlijk dorst krijgt van het tiepen van zo'n verslag.
Ik hoop jullie aan het eind van de reis in San Francisco nog eenmaal te ontmoeten alvorens wij de grote zilveren vogel nemen richting ons (naar ik hoorde, momenteel zeer regenachtige) polderlandje.




If you're going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you're going to San Francisco
You're gonna meet some gentle people there
For those who come to San Francisco
Summertime will be a love-in there
In the streets of San Francisco
Gentle people with flowers in their hair